Vem vill bli ny SOM-föreståndare efter Henrik Oscarsson?

Ett av de uppdrag jag har, förutom att forska och undervisa, är att vara ordförande i SOM-institutets styrgrupp, där också Maria Oskarsson, Karin Ekström, André Jansson och Henrik Oscarsson (tillika föreståndare) ingår.

Vi träffas fyra gånger om året och diskuterar strategiska frågor för SOM-institutet och får också inblick i hur verksamheten utvecklas. Efter att ha suttit i styrgruppen sedan SOM-institutet blev en centrumbildning med föreståndare är det fantastiskt att se den utveckling som SOM har genomgått. Givetvis var SOM redan före Henrik Oscarsson tog över rodret en fantastisk forskarresurs med stort nationellt genomslag, men Henrik och hans medarbetare har både förvaltat arvet, professionaliserat verksamheten, expanderat och utvecklat. Det senaste är att opinionslaboratoriet LORE numera också finns inom SOMs väggar.

Men det är nya tider. Henrik har suttit sina år som föreståndare och ska ägna sig åt valforskning på heltid framöver (även om han alltid kommer att vara starkt involverad i SOM) och en ny föreståndare ska tillsättas. För att få så brett urval av sökande och öppenhet i processen lyser vi därför ut uppdraget. Läs utlysningen här och fundera på om du är rätt person.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1