Election Posters Around the Globe. Political Campaigning in the Public Space


Någon gång under 2011 pratade jag och min kollega i Tyskland, Christina Holtz-Bacha om att försöka få ihop en internationell antologi om valaffischer i olika länder. Hade någon sagt att den inte skulle komma ut förrän våren 2017 hade jag nog lagt ner projektet. Men nu är den i alla fall här!

Det är det absolut längsta bokprojekt jag deltagit i och det beror på en mängd saker. Det tog tid att få ihop författare till alla kapitel (15 länder och 25 författare), svårt att få tillstånd att använda bilder på affischer och sist men inte minst att projektet varit ofinansierat, så det har fått göras när inte andra deadlines pockat på.

I ett avseende är det en pionjärbok eftersom det är den första boken där analyser av valaffischer samlas inom samma pärmar. Steve Seidmans bok om valaffischer runt om i världen finns, men där är det mer exempel från lite olika länder och inga systematiska analyser där de olika politiska kulturernas villkor relateras till användande av valaffischer. Dessutom är alla bilder av affischer i boken i färg, vilket gör att den är rolig att bläddra i.

Kolla in boken här. Finns både i print och som e-bok.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nytt förtroendeuppdrag

Den blomstertid nu kommer.... Veckans valaffisch v.28