Hösten 2016 - krisforskning och mycket annat

Hösten 2016 är som höstar brukar vara - ganska hektiska. Idag kom det lite lön för mödan när mitt och Stina Bengtssons kapitel i antologin Blurring the Lines.Market-Driven and Democracy-Driven Freedom of Expression med Maria Edström, Andrew Kenyon och Eva-Maria Svensson som redaktörer. Vi bidrar med kapitlet "On-Line Life in a Commercialised World.The Commodification of Mediated Social Relations", vilket är en avrapportering av projektet Digital mediemoral. Boken kan laddas ner här. I det projektet jobbar vi nu med flera artiklar som förhoppningsvis ska gå iväg till tidskrifter före jul. Vi funderar dessutom på att skriva en sammanfattande bok om projektet. Vi får se var det slutar.

Andra saker som är på gång är en bok som avrapporterar projektet Kriskommunikation 2.0. Boken heter också Kriskommunikation 2.0. Allmänhet, medier och myndigheter i det digitala medielandskapet som jag har skrivit tillsammans med Tomas Odén, Monika Djerf-Pierre och Marina Ghersetti. I väntan på utgivning hos förlag ligger också bokmanuset Political Communication in the Public Space. Election Posters Around the Globe. Det är en antologi om valaffischer runt om i världen som jag är redaktör för tillsammans med Christina Holtz-Bacha. Ett antal andra kapitel och artiklar ligger också och väntar på review och beslut om publicering. Ska bli kul när (om) de kommer ut.

Mer om valaffischer är en special issue för tidskriften The Poster som kollegan Orla Vigsø
och jag är redaktörer för. Den lär komma ut i början på 2017.

Annars är den en hel del annan kriskommunikation på gång. Just nu skriver jag på en artikel om tystnadsspiraler och flyktingkrisen med hjälp av LOREs medborgarpaneler. Jag använder också panelen för att arbeta med en kampanjstudie om Göteborgs stad 72 timmar och en undersökning av hur svenska politiker, journalister och medborgare ser på politik och journalistik under valrörelser. Dessutom ska vi dra igång ett experiment (tillsammans med Deanna och Tim Sellnow) om hur medborgare ser på riskkommunikation.

Artikeln om flyktingkrisen och tystnadsspiralen ska presenteras på ECREA-konferensen i Prag senare i höst och förhoppningsvis också skickas in till ICA:s konferens i San Diego. Andra saker som ska tas tag i är avrapporteringen av mediernas bevakning av valet 2014 och en del undervisning. Dessutom finns det både projektansökningar om ekokammare och kriskommunikation inne hos VR/RJ och MSB inne för bedömning.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1