Vad sköter de sig egentligen?

Idag var jag i Almedalen. Första gången för mig och jag måste erkänna att jag snabbt fick information overload av alla dessa åsikter. I varje hörn finns det någon som vill påverka och sälja in en åsikt. Men jag presenterade lite resultat på ett seminarium som JMG hade tillsammans med Utgivarna.Idag, måndag 29/6, 14:30 - 15:15, Almedalens Hotell, Strandvägen 8, Visby

Vad tycker journalister om politiker och vad tycker politiker om journalister?

Hur stort inflytande ska politiker och journalister ha över samhällsfrågor och i debatten? Är journalister bra på att ställa politiska makthavare till svars?

Jag visade lite resultat där vi jämfört frågor om hur journalister och politiker sköter sig, som ställts till LOREs paneler under 2014 (Medborgarpanelen, Politikerpanelen och Journalistpanelen). 

I likhet med en del tidigare forskning tycker både journalister att de själva är lite bättre än vad andra tycker. Medborgarna är ganska kritiska, både mot journalister och politiker.

Resultaten ska bli en rapport/artikel framöver.

Kommentarer

  1. Skulle vara väldigt intressant å se resultat "partisympatier påverkar hur man rapporterar politik" nedbrutet på partifärg. Både vad gäller politiker och medborgare.

    SvaraRadera
  2. Det kommer i senare analyser.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Nytt förtroendeuppdrag

Election Posters Around the Globe. Political Campaigning in the Public Space

Den blomstertid nu kommer.... Veckans valaffisch v.28