En bra dag på JMG

Idag kom HSV:s utvärdering av utbildningarna i journalistik och MKV. För JMGs del blev det goda omdömen. Toppbetyg för kandidatutbildningen i journalistik, bra betyg för MKV (bäst i Sverige där också faktiskt). Enda smolket var att vår journalistmagister ansågs ha brister. Det sistnämnda har vi redan planer för att åtgärda (vi gör bra saker men behöver lägga till några moment).
Igår var det dessutom SOM-seminarium, där snabbt både kungahusets förtroendetapp och regeringens låga popularitet kom in i nyhetsflödet. Alla powerpointpresentationer hittar man här. För den som vill se det hela kan slå på SVT2 på fredag 09.45.
Mycket intressanta siffror finns det, men de som jag fäste mig mest vid var inte kungen, att vi mest beundrar mamma eller regeringen Reinfeldts bekymmer. Mitt intresse fångades av Annika Bergströms analyser av vad svenskarnas anser om läsarkommentarer. Hennes slutsatser - som jag också tror ligger i linje med internationell forskning - är att läsarkommentarer enligt publiken bör ges utrymme på nyhetssajterna och modereras från redaktionen. De har ett relativt högt läsvärde, trots relativt låg upplevd kvalitet. Med andra ord behåller den traditionella journalistiken ledningen. Journalistik behövs

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1