Humor som politiskt vapen

Idag publicerades en ny krönika i Borås Tidning som handlar om humorn som politiskt vapen på internet. Läs krönikan här. Men givetvis bör dagens funderingar om medier handla om domen mot de terroristdömda svenska journalisterna i Etiopien. 11 år i fängelse för att ha försökt rapportera om vad som pågår i en för omvärlden stängd provins är givetvis en helt orimlig dom. När journalistik och yttrandefrihet blir jämställt med terrorism finns det inte mycket kvar av rättsstaten.

Kommentarer

 1. Oavsett om du är politiker, bloggare, krönikör, siba-vd eller vadsomhelst så kan man drabbas idag av det du kallar subkampanjer? Alltså någon som driver en annan tes än vad du hade planerat när du sådde din "kampanj". Det är ju långt ifrån bara politiska partier som drabbas av detta, ta en titt i Flashback där både dårar och "viktiga" personer avslöjas på ett sätt som inte kunde ske med gammelmedia. Vet inte om jag missuppfattat ditt budskap men det är definitiv inte humor som är gemensam nämnare. Ofta något mycket snaskigare gör att vi klickar vidare.

  Bästa hälsningar Ulf Asklin!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt. Jag hade med även snasket som en annan mekanism, men på 2500 tecken var jag tvungen att renodla lite.

  SvaraRadera
 3. En annan brist i pappersmediet, texten får helt enkelt inte plats :-) å andra sidan tog du god tid på dig för att komma till sak ;-)

  Gott nytt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1