Nu börjar EU-valskampanjen

Vissa skulle nog hävda att EU-valskampanjen redan är igång. En del partier har publicerat valaffischer på nätet, de lägger ut poster och filmer på sociala medier och även medierna har kört igång sin rapportering. Men valkampanjen brukar vara kortare, ofta runt 14 dagar. Så det lär bli mer av EU-val de närmaste veckorna.

I min värld började den igår. Då började vi koda innehåll på sociala medier, valaffischer och valfilmer för Platform Europe som är ett projekt finansierat av EU-parlamentet. För detta projekt har jag och ett antal kollegor i Europa startat upp EEMC (European Elections Montoring Centre) som förhoppningsvis kommer att fortsätta att undersöka EU-valen framöver.Vi kommer skriva en kort rapport varje vecka och framöver blir det publikationer med resultat från alla 27 EU-länder. Om Storbrittanien trots allt kommer att ingå är inte klart än.

På måndag den 6/5 mellan 13-15 kommer vi dessutom att ha en workshop om EU-valet där jag kommer medverka tillsammans med Linda Berg, Agneta Börjesson och David Crouch. Se info här.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1