Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap - Ny upplaga och ny redaktör

I början av 2000-talet kom Mats Ekström och Larsåke Larsson med metodboken Metoder i kommunikationsvetenskap. Jag blev tillfrågad att skriva ett kapitel om surveyundersökningar, vilket var smickrande men också en smula besvärligt. Manus skulle vara klart under den tidsperiod jag var föräldraledig. Det blev att skriva när den lille sov sin eftermiddagslur och på helgerna.

Efter en uppdaterad ny upplaga 2010 kommer nu en kraftigt reviderad upplaga och namnet är också ändrat till Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap. Det finns nya kapitel (bl a om etnografi on-line, multimodal och audovisuell analys samt experiment) och dessutom är jag ny redaktör för boken tillsammans med Mats. Detta eftersom Larsåke gått i pension. Larsåke är dock fortfarande med som författare till ett av kapitlen.

Resultatet av förra årets arbete damp ner i brevlådan igår och vi är mycket nöjda. Inte minst  tackamma för alla genomarbetade kapitel som kollegorna skrivit och för den support vi fått av teamet på Studentlitteratur. Hoppas boken letar sig in i litteraturlistor runt om i Sverige. Det är den värd.

Läs mer här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1