#InFlux och Dr Hedman

Tillbaka på jobbet efter en helg i handbollshallar och passar på att uppmärksamma JMGs senaste doktor. För fredagseftermiddagen avslutades med Ulrika Hedmans disputation med avhadlingen #InFlux Journalists' adoption of social media and journalists' social roles. Aske Kammer gjorde ett strålande jobb som opponent och Ulrika försvarade sig väl. Jag fick äran att komma ut från betygsnämndsmötet och meddela det glada budskapet om att avhandlingen var godkänd.

#InFlux fokuserar på olika aspekter av hur journalister hanterar införandet av sociala medier. I stort verkar inte uppfattningarna om vad som är centrala journalistiska dygder förändras nämvärt, åtminstone bland det stora flertalet. Journalister gör journalistik och även om sociala medier på många sätt förändrar det journalistiska arbetet.

Hedman lanserar också begreppet social news media logic för att försöka förstå hur nyhetslogiken på sociala medier fungerar. Slutsatsen är att dagens journalister inte bara måste förstå nyhetslogik och sociala medier, de måste kunna koppla samman dessa för att kunna arbeta med nyheter i sociala medier.

Läs avhandlingen genom att klicka på länken: #Influx.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1