Platform Europe


Snart är det val igen. EU-valet 26 maj kommer nog få mer uppmärksamhet än vad vi sett tidgare, då kampen om vad EU ska vara för något ställs mer på sin spets än tidigare. I 2014 års val till EU-parlamentet deltog jag i insamling och kodning av afficher och reklamfilmer tillsammans med Orla Vigsö vid JMG. Det resulterarade i att kapitel om känslor och politisk kommunikation som jag skrev tillsammans med Tom Carlson i Åbo och nämnde Orla Vigsö.

I årets undersökning kommer jag ta en större roll och är en av huvudkoordinatorerna för projektet som leds av professor Edoaro Novelli i Rom. Strax före jul var jag i Perugia för ett första möte och snart är alla 27 lokala projektgrupper på plats. I Göteborg kommer jag arbeta tillsammans med Orla, Nicklas Håkansson och Marie Grusell för att samla in de svenska partiernas/kandidaternas kampanjmaterial.

Planerat är bland annat att alla projektgrupper ska ha ett lokat seminarium om valet och kampanjen i maj månad, vilket förhoppningsvis kommer att för vår del ske i samarbete med forskningscentrat CERGU. Mer information kommer framöver, men helt klart är att databasen om EU-valskampanjen kommer kunna bli underlag för både artiklar, böcker och studentuppsatser framöver
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1