Om forskaråret 2015

Nu blev det inget nyval med nya valaffischer. Kanske lika bra det. Förutom de politiska implikationerna hade jag nog knappast själv orkat ladda upp inför ännu en valkampanj. Har material från både EU-val och valet i september att analysera så det räcker.

Ett nytt forskarår tar sin början och det är mycket som ligger framför. Nu i januari läser jag kapitel till den kommande antologin om valaffischer runt om i världen (Political Communication in the Public Space) som jag redigerarar tillsammans med Christina Holtz-Bacha. Sedan väntar raskt färdigställande av kapitel till en böcker om journalistikforskning och kriskommunikation samt ett antal artiklar som avslutar mitt projekt om journalistik och ansvarsutkrävande. Lite längre fram i vår är det dags att delta som redaktör (premiär) och författare i årets SOM-bok. Vi får då siffror om människors syn på digital mediemoral som blir spännande att sätta tänderna i.

Förutom dessa uppdrag ska det snart skrivas en rapport för uppdraget som programsensor i Bergen, vara med och läsa ansökningar i VRs beredningsgrupp, brereda valet av ny fakultetsstyrelse, reviewa artiklar, skriva forskningsansökningar, planera worksshops, skriva papers, abstracts till konferenser och kanske besöka platser så som Puerto Rico, Amsterdam, Nurnberg, Bergen, Montreal, Oslo, Odense, Karlstad och Helsingborg. Vi får väl se hur mycket jag hinner med.

I väntan på allt detta kan man lyssna på när jag och Orla pratar om valaffischer med Fredrik Hillerborg. Lyssna här,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Propagandainspektionen (vecka 1) - Våra favoritaffischer!

Varför skulle myndigheter inte berätta allt de vet? En liten undersökning med en hypotetisk fråga

Propagandainspektionen (vecka 26) - Den PR-kunnige uppkomlingen: Gustav Vasa, del 1